JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Pošta

Dobili smo darilo. Gospa Andreja je za otroke iz skupine Metulji poslal knjigo pravljic. Želeli smo se ji zahvaliti, ker pa živi daleč je nismo mogli obiskati. Otroci so predlagali, da ji pošljemo pismo. Skupaj smo sestavili vsebino in jo napisali na list papirja. Nato smo potrebovali kuverto, na njo smo napisali za koga pismo je in naslov.

Potrebovali smo še znamko. Hmmmm, le kje lahko kupimo znamko? Otroci so predlagali trgovino in lekarno. Oboje imamo v bližini vrtca in odpravili smo se. Vendar žal ne v trgovini, ne v lekarni niso imeli znamk.

Smo pa na poti srečali poštarja. Kar njega smo prosili za pomoč. Povedal nam je, da moramo na pošto.

Odpravili smo se na pošto v središču mesta. Kupili smo znamko, jo nalepili na kuverto in jo oddali v poštni nabiralnik.

Čez nekaj dni, pa smo dobili pismo. Pisala nam je gospa Andreja in se nam zahvalila za pismo. Vsi otroci so želeli poslati pismo svoji družini. Vsak je izdelal svojo kuverto, povedal kaj naj zapišemo v pismo, nekaj narisal in nato smo se ponovno odpravili na pošto po znamke in pismo oddali v poštni nabiralnik.

V sklopu te teme smo spoznali, da imamo vsak svoje ime in priimek, ter da ima vsaka hiša hišno številko. Otroci so na sprehodih opazovali in iskali hišne številke in jih skušali poimenovati. Opazili so tudi, da je v okolici vrtca kar nekaj poštnih nabiralnikov.

Spoznali smo tudi poštni znak, poštarski rog. Mamica enega od otrok iz skupine nam je prinesla modele za izdelavo poštarskih kap, igro spomin s poštno tematiko in material za izdelavo poštnih rogov. Izdelali smo vsak svoj poštarki rog in svojo poštarsko kapo.

Imeli smo pravi poštarski orkester rogov. Otroci so predlagali, da za starše pripravimo glasbeni nastop in se jim predstavimo.

Dostopnost