Snežni december

Vreme je bilo kot nalašč za eno zimsko pravljico. Strokovne delavke smo otrokom zaigrale lutkovno...

več...
Politika varstva osebnih podatkov

Programi za starše

Organiziramo srečanja za starše, katerih namen je podpirati starše pri vzgoji otrok in medsebojna izmenjava izkušenj. Na srečanja povabimo tudi zunanje sodelavce – različne strokovnjake, s katerimi iščemo odgovore na različna vprašanja in dileme. Srečanja so brezplačna in organizirana v popoldanskem času.

PROGRAM ZA ŠOLSKO LETO 2021 / 22

V tem šolskem letu organiziramo srečanje, ki bo potekalo preko spletne aplikacije zoom, dne 30.11.2021 ob 17. 00 uri. Na srečanje se je potrebno prijaviti do petka 26.11.2021 na mail naslov urska.michler@vrtec-podgradom.si
Na podlagi vaše prijave vam bomo poslali mail s povezavo na srečanje.

 

NASLOV SREČANJA

 

Kako otroka vzgojiti v samostojno in odgovorno osebnost?

Permisivna vzgoja se je izkazala za napačno in celo škodljivo, kar se evidentno kaže pri otrocih na različnih življenjskih področjih. Prav tako so se v nezavidljivem položaju znašli starši, vzgojitelji, učitelji in vsi, ki se z otroki srečujejo ali delajo.
Bistvo vzgoje je otroka opremiti in pripraviti na življenje. V tem procesu celostnega razvoja je ključnega pomena otroka vzgajati in navajati na samostojnost ter odgovornost. Samostojnost in odgovornost pa se krepi ter dosega z jasno postavljenimi mejami in vzgojno doslednostjo. Te meje je treba tudi skrbno »varovati« ter ustrezno odreagirati ob neupoštevanju teh meja. Ob tem je pa ključnega pomena vzgojna usklajenost vrtca in staršev.

PREDAVATELJ: dr. Sebastjan Kristovič

 

PRIDITE, PRISLUHNITE, VPRAŠAJTE, RAZPRAVLJAJTE

Podatki o predavatelju

Gost dr. Sebastjan Kristovič je doktoriral iz področja logoterapije (Eksistencialna kriza in kriza smisla z vidika logoterapije) na interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu; je direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo, v okviru katerega deluje tudi Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike, in profesor na dveh fakultetah: na magistrskem in visokošolskem strokovnem študijskem programu Psihosocialna pomoč in na različnih študijskih programih na Alma Mater Europea – ECM( viskokošolskem strokovnem, magistrskem in doktorskem), kjer je tudi prorektor za študijski proces; je habilitiran v naziv izrednega profesorja iz področja psihologije in avtor treh znanstvenih monografij; dr. Kristovič ima preko 300 bibliografskih zadetkov in s prispevki redno sodeluje na različnih mednarodnih simpozijih in mednarodnih znanstvenih konferencah ter v različnih radijskih in televizijskih oddajah; je vodja raziskovalnega programa Holističen vzgojno-izobraževalni proces in krepitev duševnega zdravja (uspešna kandidatura na javnem razpisu Agencije za raziskovanje in razvoj Republike Slovenije (ARRS)).Gre za tri letni projekt iz področja vzgoje, izobraževanja in duševnega zdravja. Cilj projekta je razviti celostno/holistično paradigmo vzgojno-izobraževalnega procesa.

Sedem mesecev je preživel v Italiji (Torino – Piccola Casa della Divina Provvidenza), kjer je prostovoljno delal v bolnišnici na onkološkem oddelku–zadnjega stadija; je član uredniškega odbora strokovne revije Tretji dan; diplomiral je na TF Univerze v Ljubljani iz področja filozofije in psihologije – logoterapije za katero je prejel Tomaževo nagrado; pred tem je diplomiral tudi na tehniški fakulteti v Mariboru (FERI); obštudijska strast in dejavnost dr. Kristoviča je bil šport v katerem je bil tudi precej uspešen – kategoriziran je bil kot vrhunski športnik (kickbox) in član slovenske reprezentance z dosežki na svetovni ravni (svetovno prvenstvo, svetovni pokali, mednarodna odprta prvenstva…), po zaključeni tekmovalni karieri je postal trener mariborskega kluba; že vrsto let vodi in izvaja ustvarjalno-doživljajske tabore za otroke in mladostnike; deluje v izobraževanju, kurativi in preventivi v obliki predavanj, seminarjev in svetovanja; že več let po vsej Sloveniji predava za različne ciljne skupine iz področja vzgoje – za profesorje, učitelje, vzgojitelje, starše – in vodi predavanja in seminarje za različne delovne kolektive s področja duševnega zdravja, odnosov in transparentne komunikacije; deluje tudi na področju psihosocialnega svetovanja (v različnih duševnih stiskah, pri vzgojnih težavah in težavah pri odraščanju, partnerskih odnosih, vedenjskih težavah, soočanju in prebolevanju izgube, prizadetosti, krivdi…) posameznikom in družinam. Dr. Kristovič že več let sodeluje s starši, učitelji in vzgojitelji v obliki individualnih obravnav, predavanj, seminarjev in svetovanja.

Dostopnost