Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Čustva

Že ob prihodu otroka preko obrazne mimike vidimo, kako se počuti. To lahko dobro izkoristimo in posvetimo čas pogovoru o čustvih in počutju.
Pri Pikapolonicah smo dva tedna namenili osnovnim čustvom (jeza, strah, veselje in žalost), ki smo jih spoznavali s pomočjo slikanice Piščanček Pik. Zaigrali smo tudi lutkovno predstavo …

… in narisali poljubno čustvo. 😊

Vau, poglejte, kaj se je skrivalo v tako veliki škatli!

Lutke iz tulcev, prima! Vse to smo imeli na voljo za igro.

Ta sestavljanka pa nam je bila ena izmed ljubših.

Čustva smo prikazovali z obrazno mimiko in preko gibalne igre Spremenimo se, npr. v prestrašeno sovo, jeznega očka, … Ta igra nam je bila zelo všeč! 😊

In na koncu si je lahko še vsak naredil svojega »smeška«. Ta smeško je prav poseben, saj ga lahko uporabljamo, da se lažje zberemo in sprostimo.

Da izdelaš svojo antistresno žogico potrebuješ:
– prazno plastenko,
– lijak iz papirja,
– moko,
– balon,
– vodoodporne flomastre in
– volno.
In še navodila: Najprej s pomočjo lijaka iz papirja napolniš plastenko z moko. Nato napihni balon in ga potegni na vrh plastenke (ne izpuščaj zraka). Balon in plastenko obrni ter stresi moko v balon. Previdno odstrani balon in počasi spuščaj zrak. Če boš to storil prehitro, bo moka prišla ven. Ko ne bo več zraka v balonu, naredi vozel. Za konec iz volne naredi lase ter na balon nariši obraz.

Pripravili: Tamara Škvorc in Ana Slatinek

Dostopnost