Drevo

Otroci iz skupine Kapljice smo v tem šolskem letu opazovali drevesa v različnih letnih časih. Z...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Čustva

Že ob prihodu otroka preko obrazne mimike vidimo, kako se počuti. To lahko dobro izkoristimo in posvetimo čas pogovoru o čustvih in počutju.
Pri Pikapolonicah smo dva tedna namenili osnovnim čustvom (jeza, strah, veselje in žalost), ki smo jih spoznavali s pomočjo slikanice Piščanček Pik. Zaigrali smo tudi lutkovno predstavo …

… in narisali poljubno čustvo. 😊

Vau, poglejte, kaj se je skrivalo v tako veliki škatli!

Lutke iz tulcev, prima! Vse to smo imeli na voljo za igro.

Ta sestavljanka pa nam je bila ena izmed ljubših.

Čustva smo prikazovali z obrazno mimiko in preko gibalne igre Spremenimo se, npr. v prestrašeno sovo, jeznega očka, … Ta igra nam je bila zelo všeč! 😊

In na koncu si je lahko še vsak naredil svojega »smeška«. Ta smeško je prav poseben, saj ga lahko uporabljamo, da se lažje zberemo in sprostimo.

Da izdelaš svojo antistresno žogico potrebuješ:
– prazno plastenko,
– lijak iz papirja,
– moko,
– balon,
– vodoodporne flomastre in
– volno.
In še navodila: Najprej s pomočjo lijaka iz papirja napolniš plastenko z moko. Nato napihni balon in ga potegni na vrh plastenke (ne izpuščaj zraka). Balon in plastenko obrni ter stresi moko v balon. Previdno odstrani balon in počasi spuščaj zrak. Če boš to storil prehitro, bo moka prišla ven. Ko ne bo več zraka v balonu, naredi vozel. Za konec iz volne naredi lase ter na balon nariši obraz.

Pripravili: Tamara Škvorc in Ana Slatinek

Dostopnost