DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM
Politika zasebnosti

Čokoladni cupcakes

Čokoladni cupcakes-i z banano, sadnim polnilom in puhasto vaniljevo kremo

Nekaj pripomočkom, ki bodo prišli prav:

  • Posoda,
  • metlica
  • sito,
  • tehtnica,
  • merilne posodice,
  • dozirna vrečka,
  • gumijasta spatula.

 

Mokre sestavine zmiksamo v »blenderju«:

  • 1, 5 zrele banane,
  • 100ml tople vode,
  • 80ml mleka (lahko tudi mandljevega za vegansko verzijo recepta),
  • 3 jedilne žlice olja.

 

Suhe sestavine presejemo in  zmešamo v ločeni posodi:

  • 150g moke,
  • 30g kakava,
  • 1 jedilna žlica pecilnega praška,
  • 60g belega sladkorja,
  • 60g rjavega sladkorja,
  • 10g vanili sladkorja.
  1. Ko so suhe sestavine dodobra zmešane, jim prilijemo mokre sestavine in mešamo, da zmes postane homogena in v njej ne zaznamo grudic.
  2. Pripravimo si pekač za »muffine« in v njih položimo posodice.
  3. V brizgalno vrečko prelijemo maso za lažji nadzor nad doziranjem. Lahko uporabimo tudi žlico, zajemalko za sladoled ali preprosto vlivamo v posodice direktno.
  4. Posodice napolnimo le do polovice.
  5. Pekač damo v predhodno ogreto pečico z ventilacijsko nastavitvijo na 175 stopinj Celzij in pečemo 15 min.
  6. Tortice so pečene, ko je zobotrebec, ki ste ga zapičili vanje, ostal čist. V kolikor je zobotrebec umazan je potrebno peči še kakšno minuto več.
  7. Tortice za 10 min pustimo na rešetkah, da se ohladijo.
  8. Medtem pripravimo kremo za brizganje in sadno polnilo.

 

V posodi združimo:

  • 250g Mascarpone sir,
  • 250g sladke smetane za stepanje,
  • 80g sladkorja v prahu,
  • 10g vanilin sladkorja,
  • Vaniljevo pasto ali strok vanilje, če želite bolj intenzivni okus.

 

  1. Vse skupaj mešamo do brizgalne konsistence.

  1. Medtem izdolbemo luknjo v tortice, kamor bomo napolnili sadje. Najbolj slastna kombinacija nastane, če uporabite zrele banane. Lahko pa uporabite katerokoli sveže sadje, ki ga imate pri roki. (Jaz sem uporabila banano in mango.)
  2. Pripravimo si tudi dekoracijo.
  3. Tortice so ekstra sočne, puhaste in slastne.
  4. Kremo damo v brizgalno vrečko z nastavkom po želji. V kolikor nimate nastavka , le odrežite konico vrečke in brizgajte v krožnih gibih.
  5. Na koncu poljubno okrasimo (sadje, lešniki, cvetlice…).

 

BRAVO IN DOBER TEK!

*RECEPT po navdihu izjemne slaščičarke Eme.

Facebook: Emazing Creations

 

 

 

Vzg. pom. vzg. Nastja Kastelic

Orodna vrstica za dostopnost