Čokoladni cupcakes-i z banano, sadnim polnilom in puhasto vaniljevo kremo
Nekaj pripomočkom, ki bodo prišli prav:
- Posoda,
- metlica
- sito,
- tehtnica,
- merilne posodice,
- dozirna vrečka,
- gumijasta spatula.
Mokre sestavine zmiksamo v »blenderju«:
- 1, 5 zrele banane,
- 100ml tople vode,
- 80ml mleka (lahko tudi mandljevega za vegansko verzijo recepta),
- 3 jedilne žlice olja.
Suhe sestavine presejemo in zmešamo v ločeni posodi:
- 150g moke,
- 30g kakava,
- 1 jedilna žlica pecilnega praška,
- 60g belega sladkorja,
- 60g rjavega sladkorja,
- 10g vanili sladkorja.
- Ko so suhe sestavine dodobra zmešane, jim prilijemo mokre sestavine in mešamo, da zmes postane homogena in v njej ne zaznamo grudic.
- Pripravimo si pekač za »muffine« in v njih položimo posodice.
- V brizgalno vrečko prelijemo maso za lažji nadzor nad doziranjem. Lahko uporabimo tudi žlico, zajemalko za sladoled ali preprosto vlivamo v posodice direktno.
- Posodice napolnimo le do polovice.
- Pekač damo v predhodno ogreto pečico z ventilacijsko nastavitvijo na 175 stopinj Celzij in pečemo 15 min.
- Tortice so pečene, ko je zobotrebec, ki ste ga zapičili vanje, ostal čist. V kolikor je zobotrebec umazan je potrebno peči še kakšno minuto več.
- Tortice za 10 min pustimo na rešetkah, da se ohladijo.
- Medtem pripravimo kremo za brizganje in sadno polnilo.
V posodi združimo:
- 250g Mascarpone sir,
- 250g sladke smetane za stepanje,
- 80g sladkorja v prahu,
- 10g vanilin sladkorja,
- Vaniljevo pasto ali strok vanilje, če želite bolj intenzivni okus.
- Vse skupaj mešamo do brizgalne konsistence.
- Medtem izdolbemo luknjo v tortice, kamor bomo napolnili sadje. Najbolj slastna kombinacija nastane, če uporabite zrele banane. Lahko pa uporabite katerokoli sveže sadje, ki ga imate pri roki. (Jaz sem uporabila banano in mango.)
- Pripravimo si tudi dekoracijo.
- Tortice so ekstra sočne, puhaste in slastne.
- Kremo damo v brizgalno vrečko z nastavkom po želji. V kolikor nimate nastavka , le odrežite konico vrečke in brizgajte v krožnih gibih.
- Na koncu poljubno okrasimo (sadje, lešniki, cvetlice…).
BRAVO IN DOBER TEK!
*RECEPT po navdihu izjemne slaščičarke Eme.
Facebook: Emazing Creations
Vzg. pom. vzg. Nastja Kastelic