V Sloveniji je od 11. do 15. novembra potekal teden slovenske hrane, ki se zaključi s slovenskim...
Slovenski tradicionalni zajtrk
več...
V Sloveniji je od 11. do 15. novembra potekal teden slovenske hrane, ki se zaključi s slovenskim...
19.11. nas je že drugič v letošnjem šolskem letu obiskala terapevtska psička Bella z lastnico...
Sestavine:
Postopek:
Starši v skledo ubijete 4 jajca. Otroci nato primešate kislo smetano, moko, sladkor, pecilni prašek in vanilin sladkor. Sestavine dobro premešate in dodate mleko, kakav, čokolado v prahu. Po želji dodate tudi lešnike ali orehe. Ponovno z vsemi močmi premešate maso in jo zlijete v pekač. Starši pečico segrejete na 180 stopinj in pecivo pečete pol ure. Med tem zavrete vodo in nad njo stopite maslo, in jedilno čokolado. Ko je pecivo pečeno, ga lahko otroci namažete z marmelado, ali samo polijete s stopljeno čokolado, lahko pa tudi oboje in dekorirate z lastno domišljijo.
Dober tek!
Nataša Božič