JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

TEDEN MOBILNOSTI NA ENOTI PRULE (16. 9. 2022 – 22. 9. 2022)

Kot vsako leto, smo v vrtcu Vrtec Pod Gradom tudi letos sodelovali v projektu TEDEN MOBILNOSTI – TRAJNOSTNO NARAVNANI.
Z našimi mlajšimi otroki smo v tednu mobilnosti predvsem prepevali pesmi o prevoznih sredstvih (Moj rdeči avto, Tu, tu, tu po cesti in Kolesa na avtu se okrog vrte) ter prebirali knjige in ogledovali fotografije na to tematiko. Igrali smo se s prevoznimi sredstvi (avtomobili, motorji, tovornjaki, vlaki, traktorji, letali, ladjami,…), se pogovarjali kako smo prišli v vrtec ter s tehniko lepljenja ustvarili svoje semaforje. Na terasi in na igrišču so se otroci vozili s poganjalci, tricikli in skiroji. Hodili smo tudi na krajše sprehode in opazovali promet v naši okolici.

S starejšimi otroki smo se pogovarjali o prometu, o vrstah prometa, o prometnih znakih, o tem kako smo prišli v vrtec ter spodbujali prihod v vrtec s kolesom ali peš. Slike prometnih vozil smo razvrščali glede na vrsto, likovno ustvarjali, barvali, strigli in lepili.

Igrali smo se igro Potovanje z vlakom.

Na igrišču smo se vozili s skiroji in kolesi ter izvajali prometni poligon. Prebirali smo knjige in pripovedovali zgodbe na to temo. Še posebej všeč nam je bila Zgodba o belem zajčku. Na sprehodih smo hodili po pločniku, opazovali, poslušali in prepoznavali zvoke cestnega prometa ter spoznavali in obnavljali prometne znake. Sodelovali smo tudi v projektu Diham ples na Kongresnem trgu v sodelovanju s plesno šolo Kazina.

Pri igri z vozili smo otrokom ponujali primerne miselne izzive, jih spodbujali k posnemanju in širjenju igre.

Strokovne delavke enote Prule

Dostopnost