JUHU, SNEG JE TU!

Sončki smo bili zelo veseli snega. Takoj, ko je bilo mogoče, smo se odpravili ven. Pokazali sva...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

TEDEN MOBILNOSTI NA ENOTI PRULE (16. 9. 2022 – 22. 9. 2022)

Kot vsako leto, smo v vrtcu Vrtec Pod Gradom tudi letos sodelovali v projektu TEDEN MOBILNOSTI – TRAJNOSTNO NARAVNANI.
Z našimi mlajšimi otroki smo v tednu mobilnosti predvsem prepevali pesmi o prevoznih sredstvih (Moj rdeči avto, Tu, tu, tu po cesti in Kolesa na avtu se okrog vrte) ter prebirali knjige in ogledovali fotografije na to tematiko. Igrali smo se s prevoznimi sredstvi (avtomobili, motorji, tovornjaki, vlaki, traktorji, letali, ladjami,…), se pogovarjali kako smo prišli v vrtec ter s tehniko lepljenja ustvarili svoje semaforje. Na terasi in na igrišču so se otroci vozili s poganjalci, tricikli in skiroji. Hodili smo tudi na krajše sprehode in opazovali promet v naši okolici.

S starejšimi otroki smo se pogovarjali o prometu, o vrstah prometa, o prometnih znakih, o tem kako smo prišli v vrtec ter spodbujali prihod v vrtec s kolesom ali peš. Slike prometnih vozil smo razvrščali glede na vrsto, likovno ustvarjali, barvali, strigli in lepili.

Igrali smo se igro Potovanje z vlakom.

Na igrišču smo se vozili s skiroji in kolesi ter izvajali prometni poligon. Prebirali smo knjige in pripovedovali zgodbe na to temo. Še posebej všeč nam je bila Zgodba o belem zajčku. Na sprehodih smo hodili po pločniku, opazovali, poslušali in prepoznavali zvoke cestnega prometa ter spoznavali in obnavljali prometne znake. Sodelovali smo tudi v projektu Diham ples na Kongresnem trgu v sodelovanju s plesno šolo Kazina.

Pri igri z vozili smo otrokom ponujali primerne miselne izzive, jih spodbujali k posnemanju in širjenju igre.

Strokovne delavke enote Prule

Dostopnost