JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

September pri »ZMAJIH«

Zakorakali smo v novo šolsko leto in se iz zmajčkov preimenovali v Zmaje. V mesecu septembru smo počeli vse mogoče…
Veliko časa smo preživeli na Grajskem griču, kjer smo razvijali gibalne spretnosti s plezanjem pod podrtimi drevesi, lovljenjem med koreninami, hoji po bljižnici… Nabirali smo naravne materiale in z njimi ustvarjali.

Seznanili smo se z Jogo, se umirjali, raztezali in kar je bilo najbolj zanimivo pihali v lahka ptičja peresa.

Ob ponedeljkih imamo plesno terapijo z plesno-gibalno terapevtko Vesno Jevšenjak, ki nam pomaga razvijati prostorsko predstavljivost, koncentracijo, ritem…. V plesnih dejavnostih neizmerno uživamo.

Ob dnevu teka v okviru Atletske zveze Slovenije – »Tekmuj pošteno, zmagaj pošteno«, smo tekli na grajskem griču in bili seveda vsi prvi, za kar smo si zaslužili priznanja.

Ob tednu mobilnosti smo se zapeljali z vlakom iz železniške postaje Rakovnik do glavne železniške postaje. Po ogledu avtobusov in vlakov smo hitro smuknili še na igrišče v Zupančičevi jami, kjer smo se spuščali po toboganih, uživali na veliki ladji in razvijali gibalne spretnosti.

Obiskali smo tudi Francosko knjižnico blizu vrtca, kjer smo poslušali francosko pravljico o Modrem konjičku, zapeli čisto pravo francosko pesmico, zaplesali ob rajalni pesmi in uživali ob ogledovanju ilustracij francoskih slikanic.

Obiskala nas je jesen, ki je prinesla veliko dežja, zato smo na hodniku postavili poligon in pridno telovadili. Igrali smo se z divjim kostanjem, ki smo ga nabirali na igrišču, naredili Jesenskega škrata, ki nas budno opazuje z vrat. Veliko dela smo imeli z bučo, ki smo jo prerezali na polovico, ugotavljali kaj se kriva v njej, za kaj jo lahko uporabimo in jo po končani dejavnosti narisali z mehkimi svinčniki.

Kaj nas čaka v oktobru? Napišemo naslednjič.

Strokovni delavki Meta Weissenbach in Nataša Modic

Dostopnost