Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

PTIČKI IN ROŽICE NA KMETIJI ZGORNJI ZAVRATNIK

Na kmetiji je lepo IJA, IJA, OOO, smo veselo prepevali, ko smo prispeli pred domačijo na Zgornjem Zavratniku. Čudovita narava, dih jemajoči razgledi in domača hiša, ki z izgledom in vonjem lesa ustvarja domačnost, preprostost. Pozdravila nas je gospodinja Simona. Otroci pa so seveda takoj poleteli na igrišče. Okrepčali smo se z malico in se prepuščali objemu sončnih žarkov. Po odličnem, domačem kosilu smo si malo odpočili in odšli na zelo dolg sprehod, kjer nam je Simona predstavila živali in življenje na kmetiji. Obiskal nas je tudi pastir Jernej in nas nasmejal s svojo odprtostjo in zabavnimi anekdotami. Z njim smo peli in se igrali pastirske igre. Povedal nam je zgodbo o njegovi ovci in čredi. Zvečer smo imeli »žurko«, ki so jo pripravile punce iz agencije Planet otrok. Umili smo še zobke, ter padli v postelje in sladko zaspali.

Drugi dan smo se prebudili v sončno jutro. Jutra na kmetiji so zelo hladna, zato smo se dobro oblekli. Zunaj nas je čakala gospa Hajdeja – športna pedagoginja in nas odpeljala v gozdno igralnico. Pogovorili smo se za gozdna pravila in uživali v vonju gozda in prisluhnili čudovitim zvokom narave. Popoldne nas je obiskal gozdar in zaprisegli smo, da ne bomo gozdu povzročali škode in, da ne bomo s svojimi močnimi zvoki plašili živali. Zvečer smo imeli zabavo s plesom, se umili in mirno zaspali.

Tudi tretji dan nas je prebudilo sonce! Juhuhu! Po zajtrku smo se zbrali pred hišo, kjer nas je čakal harmonikaš in gospa Katja. Ob zvokih harmonike smo zaplesali več ljudskih plesov in skupaj zapeli. Poigrali smo se še na igrišču, po kosilu pa se vkrcali na avtobus in se polni lepih vtisov vrnili v objeme naših mamic in očkov.

Vzgojiteljice iz skupin Ptički in Rožice.

Dostopnost