JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Oktober pri »ZMAJIH«

Ustvarjali smo z naravnim materialom in ga prenesli tudi v igralnico, slikali smo sončnico posnemanje videza, igrali smo se s kostanjem, listjem in palčakmi, ki smo jih nabrali na sprehodih v okolici vrtca.

Ob tednu otroka smo se pogovarjali o otrocih sveta, po čem se razlikujemo, kako živimo, poslušali glasbo »Plesi ljudstev sveta«, plesali, brali zanimive zgodbe….

S prof. Špelo Klofutar smo se udeležili delavnice Špelinice, kjer smo ustvarjali in se učili na grajskem griču.

Igralnico smo spremenili v senzorno sobo, pospravili vse igrače, ter uživali ob sproščujoči glasbi in raziskovanju naših čutil. Naredili smo si slano testo, plastelin in ustvarjali z brivsko peno ter senzornimi igračami.

Ker smo že veliki « Zmaji«, smo se podali na pohod na bližnji grič Golovec, med pohodom smo poslušali ptičje petje, opazovali naravo, peli, se lovili in na koncu zasluženo posegli v naše nahrbtnike, ker smo našli malenkosti za nove moči za povratek v vrtec.

Risali smo tudi z nogami, ja prav ste prebrali znamo tudi z nogami!

Praznovali smo rojstne dni otrok, ki praznujejo v oktobru, Vsak otrok je dobil čisto posebno pravljico, čestitke vseh otrok in veliko zabave na ta dan!

Na mestni tržnici smo pod Plečnikovimi arkadami ustvarjali z bučami in jo po končani dejavnosti mahnili na Grad in v vrtec.


Dogajalo se je veliko zanimivega in še več, nekaj pa naj ostane tudi skrivnost.

Strokovni delavki:
Meta Weissenbach
Nataša Modic

Dostopnost