Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Mesec oktober pri Zvezdicah

Mesec oktober je v skupini Zvezdice zelo hitro minil. Obiskali smo tržnico in ugotavljali, katero zelenjavo že poznamo in katere še ne. Izdelali smo drevesni diagram in razvrsitli sadje in zelenjavo glede na to ali je jesenski plod ali ni.

SLIKA1

Naučili smo se zanimivo deklamacijo z naslovom Spor, v kateri sta se čisto zares skregala repa in krompir. Vročo kri pa je umiril petršilj.

Podrobno smo si ogledali notranjost buč in ugotovili, da se v njih skrivajo slastne peške, ki smo jih v sušilniku sadja posušili skupaj z jabolki, hruškami in bananami. Buče smo prav mojstrsko porisali, izrezali in iz njih naredili čisto prave strahce. Cel teden so pred našo igralnico strašili naše očke, mamice, bratce, sestrice in vse, ki so si upali mimo naše igralnice.

SLIKA2 SLIKA3

V Botaničnem vrtu smo ugotavljali, kam so se skrile žabe in želve ter zakaj imajo nekatera drevesa še zelene liste, druga pa že rumene, rdeče in rjave?

Teden smo zaključili s praznovanjem rojstnega dne. Naša Gala je dopolnila pet let in zato smo ji zapeli pet pesmic, ki si jih je izbrala sama. Posladkali smo se in poveselili in Gala je ugotovila, da je prav carsko, če imaš rojstni dan.

SLIKA4

Dostopnost