JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Teden otroka

Kot vsako leto, smo tudi letos prvi teden v oktobru, izvajali dejavnosti v okviru tedna otroka. Letošnja rdeča nit je bil prosti čas. Pogovarjali smo se, kaj vse radi počnemo v prostem času, otroci pa so svoje pripovedovanje tudi narisali. Kot je bilo videti po risbicah, se otroci najraje igrajo s kockami, igrajo nogomet, rišejo, berejo knjige ter se vozijo s kolesom.

Dopoldneve smo popestrili z menjavanjem različnih dejavnosti. Priredili smo pravljično dopoldne ter s pomočjo ročnih lutk uprizorili vsebino zgodbe Repa velikanka. V likovnem dopoldnevu smo ustvarjali z glino (otroci so izdelke ob koncu tedna ponosno odnesli domov). Organizirali smo gibalno dopoldne na igrišču vrtca ter dan odprtih vrat.

Predšolski otroci pa so se v tem tednu odpravili na vodeni ogled SNG Opera in balet Ljubljana. Pokukali smo lahko v zakulisje, si ogledali kostume, scenografijo, prostor kjer izdelujejo maske ter prostor, kjer se pripravljajo predstave. Največji vtis na otroke pa je pustil ogled baletne vaje. Brezplačen ogled nam je omogočila Mestna občina Ljubljana.

Strokovne delavke vrtca Strossmayerjeva

Dostopnost