Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

S policisti po varni poti

S prometno vzgojo sistematično vplivamo na otroka s ciljem, da mu oblikujemo moralna stališča in posredujemo potrebno znanje o prometu in oblikujemo navade, s katerimi bo zavaroval svoje zdravje in življenje ter življenja drugih udeležencev v cestnem prometu.

rsz_dscn3029

Vsako leto nas ob koncu šolskega leta obiščejo policisti iz Policijske postaje Ljubljana-Center. Namen spoznavanja policistov in otrok je vzpostavitev zaupanja, posredovanje navodil za varno ravnanje ter seznanitev otrok z vlogo policije. Vloga policije je biti zaščitnik otroka, zato je zelo pomembno, da jo odrasli predstavijo izključno kot dejavnost, službo ali osebo, ki mu bo pomagala ali zaščitila!

Skupaj s policisti smo se po varni poti odpravili do OŠ Poljane, kamor je vpisana večina otrok našega vrtca. Na poti smo si ogledali vse prometne znake, opazovali promet, kolesarje in ostale pešce. Seznanili smo se pravilnim prečkanjem ceste: najprej pogledamo na levo, nato na desno ter nato še enkrat na levo. Ko pridemo do sredine, še enkrat pogledamo desno.

Otroci so najšibkejša točka v prometu in ravno zato je pomembno, da jih s prometno vzgojo seznanimo čim prej.

Zapisala: Irena Tomšič

Dostopnost