Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Preprečevanje okužb z novim koronavirusom 2019-nCoV v vrtcu

Spoštovani,

zadnje dneve mediji veliko poročajo o okužbah z novim koronavirusom 2019-nCoV.

Po včerajšnjih (24. 2. 2020) usmeritvah Ministrstva za šolstvo in šport (MIZŠ) NIJZ vrtcem in šolam  svetujejo, da sledimo njihovim navodilom. To pomeni, da redno zračimo prostore, skrbimo za higieno kašlja in kihanja, si dosledno in temeljito umivamo roke.

V vrtcu bomo po napotkih  MIZŠ pripravili »Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v  vzgojno izobraževalnih zavodih  ob pojavu in širjenju korona virusa v Sloveniji«.

Vsi zaposleni v vrtcu izvajajmo  vse  preventivne ukrepe, ki jih je predlagal NJIZ in  se nahajajo na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

V nadaljevanju bomo spremljali situacijo in se ravnali po priporočilih in navodilih NIJZ, ministrstva in drugih pristojnih inštitucij.

Prav je, da smo odgovorni do vseh otrok in zaposlenih in mednje ne širimo viroz in drugih nalezljivih bolezni. Če imamo znake virusnih ali drugih nalezljivih obolenj, je prav, da ostanemo doma in pri tem upoštevamo navodila NIJZ-ja.

Posebej prosimo starše, ki so se morebiti v zadnjem času zadrževali na območjih, kjer je več primerov okužb (Italija in druge destinacije), da so posebej pozorni na svoje zdravje in se morebiti posvetujejo s svojim zdravnikom.

Verjamemo, da nam bo s skupnimi prizadevanji uspelo ohraniti zdravje vseh otrok  in zaposlenih.

Preberite Napotke za preventivne ukrepe.

Dostopnost