JUHU, SNEG JE TU!

Sončki smo bili zelo veseli snega. Takoj, ko je bilo mogoče, smo se odpravili ven. Pokazali sva...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Oktober pri »ZMAJIH«

Ustvarjali smo z naravnim materialom in ga prenesli tudi v igralnico, slikali smo sončnico posnemanje videza, igrali smo se s kostanjem, listjem in palčakmi, ki smo jih nabrali na sprehodih v okolici vrtca.

Ob tednu otroka smo se pogovarjali o otrocih sveta, po čem se razlikujemo, kako živimo, poslušali glasbo »Plesi ljudstev sveta«, plesali, brali zanimive zgodbe….

S prof. Špelo Klofutar smo se udeležili delavnice Špelinice, kjer smo ustvarjali in se učili na grajskem griču.

Igralnico smo spremenili v senzorno sobo, pospravili vse igrače, ter uživali ob sproščujoči glasbi in raziskovanju naših čutil. Naredili smo si slano testo, plastelin in ustvarjali z brivsko peno ter senzornimi igračami.

Ker smo že veliki « Zmaji«, smo se podali na pohod na bližnji grič Golovec, med pohodom smo poslušali ptičje petje, opazovali naravo, peli, se lovili in na koncu zasluženo posegli v naše nahrbtnike, ker smo našli malenkosti za nove moči za povratek v vrtec.

Risali smo tudi z nogami, ja prav ste prebrali znamo tudi z nogami!

Praznovali smo rojstne dni otrok, ki praznujejo v oktobru, Vsak otrok je dobil čisto posebno pravljico, čestitke vseh otrok in veliko zabave na ta dan!

Na mestni tržnici smo pod Plečnikovimi arkadami ustvarjali z bučami in jo po končani dejavnosti mahnili na Grad in v vrtec.


Dogajalo se je veliko zanimivega in še več, nekaj pa naj ostane tudi skrivnost.

Strokovni delavki:
Meta Weissenbach
Nataša Modic

Dostopnost