Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Obisk iz Armenije

Oddelek Žabice smo jezikovno in kulturno obogatili.
V novembru in decembru 2015 se je skupini pridružila prostovoljka Ani Baghdasaryan iz Armenije, ki preko programa Aiesec opravlja pedagoško prakso, ki ji omogoča pridobitev pomembnih priložnosti in nepozabnih izkušenj. Otroke uči in seznanja o kulturni raznolikosti ter vzporedno izvaja tečaje angleščine.
Bilo je zabavno, saj je vse potekalo preko igre, pesmi in plesa. Poimenujemo barve, števila, živali in pozdravljamo v angleščini. Poleg angleških pesmi nas je naučila tudi božično pesem v armenskem jeziku, kar smo predstavili tudi na popoldanskem druženju s starši.
Tudi mi smo Ani veliko naučili. Seznanili smo jo z našimi navadami, ji predstavili našo tradicionalno prehrano – skupaj smo praznovali slovenski tradicionalni zajtrk, jo vključili v naše ljudske plese in ji s potepanjem po mestu razkazali naše glavno mesto. Posebej praznično je bilo, saj je Ani v decembru praznovala svoj rojstni dan. Otroci so ji v ta namen pripravili majhna presenečenja in risbice v spomin. Druženje bomo nadaljevali tudi v naslednjih dveh mesecih, saj se Ani tukaj počuti dobro in bo z delom nadaljevala.

Pripravili: Neda Cuder in Eva Keber

Dostopnost