Snežni december

Vreme je bilo kot nalašč za eno zimsko pravljico. Strokovne delavke smo otrokom zaigrale lutkovno...

več...
Politika varstva osebnih podatkov

Marmorni kolač za začetnike

V teh dneh ko smo veliko doma, se nam kaj hitro pocedijo sline ob misli na kakšno sladico. Vaši otroci so lahko tudi glavni peki, vi pa le njihovi pomočniki, če imate na razpolago recepte brez tehtanja. Starši boste samo razbili jajca, zmešali maso z mešalnikom, ter dali kolač v pečico, ter iz nje. Vse ostalo bodo pa zmogli tudi vaši otroci.

 

MARMORNI KOLAČ / ŠARKELJ ZA ZAČETNIKE

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • naribana limonina lupina (po želji)
  • 1 jogurtov lonček mleka
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 3 jogurtovi lončki moke
  • polovica pecilnega praška
  • 3 žlice kakava
  • čokolada za kuhanje in mrvice
  • sladkor v prahu

 

 

  1. V posodo penasto umešamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in naribano limonino lupino. Nato med mešanjem počasi vlivamo mleko in olje. Na koncu po žlicah dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom. Polovico mase zlijemo v pomaščen in pomokan model za šarkelj. V drugo polovico pa zamešamo kakav in jo zlijemo na prvo polovico testa.

 

  1. Pečemo pri 200 stopinjah približno 45 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem). Ohlajen kolač obrnemo iz modela na krožnik ter počakamo, da pade sam ven iz modela. Na koncu ga še posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa ga tudi oblijemo s čokolado in pisanimi mrvicami, kar bo otrokom seveda veliko bolj všeč.

 

Dober tek!

 

Nataša Božič

 

Dostopnost