JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Marec pri »Zmajih«

Prišel je mesec marec in veliko zanimivih dogodkov. Najprej smo z prof. Špelo Klofutar v okviru »Špelinic« izvedli naravoslovno delavnico z naslovom »Naravni pigmenti v naravi«. Spoznali smo, da lahko iz snovi in rastlin, ki jih najdemo v naravi ustvarimo barve, s katerimi lahko slikamo in to še ni vse. Lahko tudi ustvarimo pripomočke za slikanje, borove iglice.

Najprej smo v terilniku trli različne materiale iz narave in ustvarili barve.

V vrtcu izvajamo aktivno učenje in ga vnašamo v naš vsak dan. Tokrat smo si izbrali predvidevanje s pojmi. Razdelili smo se v tri skupine. Vsaka skupina si je izbrala nekaj predmetov iz igralnice in s pomočjo le teh smo skupaj sestavili zgodbo, ki smo jo zapisali, narisali in tudi predstavili prijateljem v skupini.

Pomlad se je neizbežno bližala, zato smo spoznavali, slikali in raziskovali prve pomladne rastline.
Naredili smo KWL tabelo in vanjo vpisovali kaj že vemo, kaj nas zanima in kaj smo izvedeli. Informacije smo iskali v knjigah, na interaktivni tabli in v Cicidojih…

Na steklo smo nanesli barvo, s prsti risali cvetlice in naredili odtise.
Ob Gregorjevem, smo opazovali ptice v okolici vrtca, jih spoznavali in poslušali njihovo oglašanje. Izdelali smo »gregorčke, ki smo jih potem odnesli domov in jih s starši spustili po Gradaščici.

Obiskali smo Mestni muzej in se udeležili delavnice na temo »Vodno popotovanje«

Spoznali smo kako kroži voda v naravi, ustvarili dež, spoznali kako pride voda v vodnjak, zaplesali ples dežja in na koncu čisto zares priklicali dež.

Pozabili pa nismo niti na naše mamice, ki so praznovale materinski dan. Za njih smo pripravili »čisto pravi nastop« in se zelo potrudili, da jih razveselimo z deklamacijami, pesmicami in plesom.

Študentki Pedagoške fakultete sta izvedli delavnico » Rane takšne in drugačne«. Pogovarjali smo se o tem kako oskrbimo rane, praske, ugrize… Vsi smo aktivno sodelovali in se na koncu preizkusili tudi v povijanju ran.

Strokovni delavki
Meta Weissenbach
Nataša Modic

Dostopnost