JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Izlet na Bled in ogled razstave eksotičnih živali

Skupina Žogice in Ptički smo se podali na pot proti Bledu, kjer smo si ogledali razstavo eksotičnih živali. Z zanimanjem smo opazovali živali, ki so bile razstavljene v terarijih in vivarijih.

Ko smo si vse ogledali, smo se posedli ob jezeru in takrat je postalo še bolj zanimivo. Organizatorji razstave so nam podrobno predstavili bradato agamo: kje in kako dolgo živi, koliko zraste, kako se prehranjuje,… Opazovali smo jo pri hranjenju in videli, kako je z jezikom ujela živo kobilico in črva, ter ju pohrustala.

Žival, ki je sledila je bila grška želva. Opazovali smo, kako je solato, kako hodi, spoznali kje živi, zakaj ima oklep, … Lahko smo jo tudi vzeli v naročje in se z njo bližje spoznali.

Sledilo pa je presenečenje in nagrada za naš sodelovanje. Gospod Luc nam je prinesel »črva«, ki pa je bil v resnici majhen piton. Malo smo otrpnili, ko ga je položil na tla in se začel plaziti.
Tudi kačo smo lahko pobožali in najpogumnejši smo si jo dali tudi za vrat. Ugotovili smo, da je prav prijazna in prijetna, ter premagali strah pred kačami.

Veliko smo se naučili, predvsem pa to, da moramo z živalmi ravnati previdno, mirno in nežno. Izvedeli smo tudi, da niso vse eksotične živali primerne za domače ljubljenčke in da je njihovo naravno okolje najlepši dom za njih.
Po ogledu smo se podali na sprehod ob jezeru in se odpravili proti avtobusu.

V vrtcu smo cel teden posvetili spoznavanju eksotičnih živali. Otroci so doma s starši izdelali plakate in jih vsem predstavili, živali pa smo tudi narisali in na koncu pripravili pravo razstavo.

Strokovni delavki: Nataša Modic in Katarina Jerman

Dostopnost