Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Igre za najmlajše

»KLATENJE« ZVEZD Z NEBA

Cilj: Vaja sprošča in pretegne zgornji del telesa, ramena in roke.

Potek:
Nad svojo glavo si predstavljamo čudovito z zvezdami posejano večerno nebo.
Na tisoče zvezdic se svetlika nad nami in videti so nam tako blizu, da si jih zaželimo nabrati v naročje. Stegujemo roke in prste in jih skušamo doseči. Zdi se nam, da se naše roke podaljšujejo, tudi prsti postajajo vse daljši in segajo prav do neba.

V pomoč:

Starejši otroci pa lahko sledijo celotni jogijski pravljici:

 

ODBIJANJE BALONOV

Postavimo se tako, da ima vsak otrok dovolj prostora, ne smejo se namreč zadevati med seboj. Predstavljajmo si, da je v zraku vse polno napihnjenih balonov, ki letijo proti nam.

Seveda jih poskušamo odbiti z rokami in z nogami, vendar bolj, kot jih odbijamo več jih je, zato jih odbijamo vedno hitreje. Pri tem stiskamo pesti in s stegnjenimi rokami »boksamo« okoli sebe. Tudi pri brcanju dvigujemo noge čim više.

Namig: Lahko pa vaje izvajate s pravimi baloni, če jih imate v skriti zalogi 😉

 

RAZGIBAVANJE ROK

Roke so čudovito orodje in človek jih potrebuje za večino opravil. V naših gibih in dotikih lahko opazimo napetost ali sproščenost. Z rokami sprejemamo, dajemo, ustvarjamo….

Navodilo: Vaje delamo stoje

1.Roke visijo ob telesu. Dlani začnemo počasi vrteti v sklepu in ob tem roke dvigujemo nad glavo. Ko prispemo do vrha , jih spustimo navzdol. Dlani ves čas vrtimo. Enkrat vrtimo navzven, drugič navznoter.

Ponovimo dvakrat.

2.Prste krčimo in iztegujemo, kot da bi imeli mačje kremplje.

  1. Sklenemo prste in dlani obrnemo navzven. Roke iztegnemo visoko nad glavo. Čutimo notranjo stran rok, ki se razteza. V tem položaju štejemo do deset, nato roke spustimo. Večkrat ponovimo.

Ne pozabimo, še posebej sedaj, ko je zunaj slabo vreme in so izredne razmere, je še kako pomembno, da se vsaj enkrat na dan dobro »raztegnemo« in tako naredimo nekaj za boljše počutje nas in naših otrok.

 

 

Pripravili: Andreja Lange in Breda Sterle

Povzeto po knjigi: Joga smeha

Dostopnost