JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Črke

Predšolsko obdobje je najpomembnejše obdobje za razvoj govora. Otroci se spoznavajo tudi s pisnim jezikom, katerega osnova so seveda črke. Ob dnevih, ko vreme ne dopušča gibanja na svežem zraku, lahko svojemu otroku predlagate sledečo dejavnost, ki vključuje spoznavanje jezika, umetnost, gibanje…

Potrebovali boste sledeče pripomočke:
– barvice/flomasti/voščenke
– škarje
– lepilo
– predvajalnik glasbe (lahko mobitel)

1. Za ogrevanje predvajajte pesem ABECEDA, avtorice Claudije. Posnetek se nahaja na Youtubu (https://www.youtube.com/watch?v=kWR1XFjnXzA). Otroci imajo radi glasbo in pesmi, s tem pri njih vzpodbudimo zanimanje za dejavnost.

2. Natisnite učne liste s črkami in slikami (na koncu dokumenta). Če doma nimate tiskalnika, se lahko znajdete tako, da sami na navaden papir napišete črke ter narišete risbice predmetov, ki se začnejo na vse črke abecede. Rišite in pišite s črnim flomastrom.

3. Otroku ponudite ves material in razložite, kako naj bi na koncu izgledala ta vaja. Cilj je, da pobarva vse črke ter vse slike, izreže slike in jih pravilno nalepi k posamezni črki. Pot do cilja pa je seveda poljubna. Pustite otroku, da se sam odloči in izbere s čim in kako bo barval, kako bo izrezal, kakšen vrstni red bo izbral.

Namen je, da se otrok zabava in sproščeno druži z vami, med tem ko spoznava črke abecede. Njegovo vztrajnost in trud lahko nagradite tako, da dokončane liste obesite nekam na vidno mesto, kjer mu bodo v ponos še prihodnje dni.

Upam, da se boste skupaj z vašim otrokom lepo zabavali ob ustvarjanju, Nataša Žagar

 

Primer končnega izdelka:

 

Dostopnost