V Sloveniji je od 11. do 15. novembra potekal teden slovenske hrane, ki se zaključi s slovenskim...
Slovenski tradicionalni zajtrk
več...
V Sloveniji je od 11. do 15. novembra potekal teden slovenske hrane, ki se zaključi s slovenskim...
19.11. nas je že drugič v letošnjem šolskem letu obiskala terapevtska psička Bella z lastnico...
Slano testo pripravimo v razmerju 1:1 moke in soli. Dodamo malo vode in premešamo.
Testo pregnetemo in po potrebi dodamo še moke, da se testo ne lepi.
Otrok se igra, trga, lahko uporabite tudi modelčke za plastelin ali piškote, v testo lahko dodate bleščice, riž, fižolček, lahko skrijete kinder fihurice, kocko, …
Izdelke lahko posušite na zraku ali radiatorju in si jih shranite za spomin.
Če pred sušenjem naredite luknjico nastane obesek.
Ostanek testa shranite v vrečko ali zaprto posodo in pospravite v hladilnik za naslednjič.
Prispevek pripravili Ana Dolenc in Mojca Gorše.