Bibe na morju

Z oddelkom prilagojenega programa smo konec maja letovali na Debelem rtiču. Za večino otrok je...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Prvi koraki v ekologiji

Pomlad je že v polnem zagonu, prvi zvončki in trobentice so že odcveteli, vseeno se vse okrog nas  prebuja in cveti. Povsod okoli, nas obdajajo barve pomladi.

Praznovali smo prvi pomladni dan, tako da smo na travniku pod gradom zapeli in zaplesali. Ob opazovanju naše prečudovite narave, smo se začeli zavedati, da jo je treba čuvati in skrbeti zanjo. Zato smo se v skupini Žabic odločili, da se seznanimo s prvimi koraki v ekologiji.

Pogovarjali smo se o okolju v katerem živimo, kaj onesnažuje naše okolje, kaj lahko mi naredimo, da prispevamo k pravilnemu ravnanju za naše okolje.

Ob knjigah, posnetkih in opazovanju okolja smo se veliko novega naučili. Sedaj znamo že zelo dobro razvrščati odpadke, opazovali smo odvoz odpadkov, zabojnike v okolici. Sprehajali smo se po okolici in bližnjem gozdu in kritično opazovali – odpadki v gozdu, v vodi, na ulici, to smo tudi fotografirali in se o tem pogovarjali  v igralnici.

Prav tako smo se trudili za urejenost in red v naši igralnici in garderobi, skrbeli za čisto igrišče in zbirali zamaške. Naredili smo si igrače iz odpadnih materialov in se razgibavali s pomočjo odpadnih predmetov.

Spoznali smo veliko novega, z majhnimi koraki bomo prišli do cilja.

Dostopnost