JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Pisani Balončki

V naši skupini smo se konec meseca februarja posvetili tematskemu sklopu Barve. V sklop smo uvrstili raznolike dejavnosti, ki so posegale v vsa področja kurikuluma za vrtce. Najprej smo se z otroki pogovarjali o tem katere barve poznamo, katere so nam najljubše. Spoznali smo osnovne barve ter opazovali njihovo mešanje in poimenovali dobljene barve. Skupaj smo ugotovili, da so slikarji tisti, ki pri svojem delu uporabljajo barve, zato smo se tudi mi prelevili v njih. Otroci so tako risali z rumeno, rdečo in modro tempero, jih mešali med seboj in se pri tem zabavali.

Barve smo uporabili tudi za izhodišče pri nekaterih matematičnih dejavnostih (razvrščali smo po barvi, razvrščali smo po dveh lastnostih, spoznavali in uporabljali različne grafične prikaze, sestavljali dele v celoto).

Prebirali smo slikanice, s katerimi smo utrjevali poimenovanje in razlikovanje barv. Otrokom so bile še posebej všeč: Volk, ki je hotel spremeniti barvo, Pritisni tukaj, Ko so bili krokarji še pisani, Zvezdni princ, ki je začaral svet …

Barve smo vnesli tudi v gibalne dejavnosti. Igrali smo se gibalni igri Semafor in Obisk, rokovali s pisanim padalom ter v igralnici pripravili poligon z ovirami. Otroci so čez ovire prenašali pisane kroglice ter jih na koncu razvrstili glede na barvo.

Dostopnost