Ivin očka nam je predstavil poklic inženirja. Povedal je da, so včasih načrte risali ročno, danes...
VRTCA POD GRADOM
Gozdna urica s dr. Špelo Klofutar
Zbrali smo se v krogu in Špela je otroke vprašala zakaj potrebujemo oblačila. Usuli so se...
Pirin kruh
Kruh je narejen v eni uri. Priprava je zares preprosta.
Potrebujemo:
– 40 dag (pirine) polnozrnate moke (lahko jo nadomestimo tudi z belo moko)
– 3 dl navadnega jogurta,
– 0,5 dl mineralne vode,
– 2 žlički olinega olja,
– 2 žlički sode bikarbone,
– 1 žličko soli.
Postopek:
V posodo za mešanje natehtamo moko.
Dodamo jogurt.
Primešamo mineralno vodo,
olje,
sodo bikarbono in sol.
Vse sestavine dobro premešamo s kuhalnico. Zmes je zelo lepljiva, vendar rok ni potrebno umazati, ker vse delamo s kuhalnico. (Lahko pa tudi, če s tem razveselimo naše malčke).
S kuhalnico zmes nanesemo v okrogel pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in jo poravnamo.
Pekač postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj celzija in pečemo 30 min, nato temperaturo zmanjšamo na 180 stopinj in pečempo še 20 min.
Po tem času kruh vzamemo iz pečice,
ga navlažimo
in zavijemo v vlažno krpo.
Pustimo ga približno pol ure in odvijemo.
PA DOBER TEK!
Nives Jeršan Rogelj