Ambasadorji nasmeha so slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali. Vodnica Urška Ivanovič in...
VRTCA POD GRADOM
Slovenski tradicionalni zajtrk
V Sloveniji je od 11. do 15. novembra potekal teden slovenske hrane, ki se zaključi s slovenskim...
Pica kruhki
Namesto klasične pice, se lahko s svojimi otroci poigrate in ustvarite prav slastne pica kruhke.
Sestavine:
TESTO:
- 2,5 dl tople vode
- 1 kvas (ali 1 vrečka suhega kvasa)
- 1 žlička soli
- 1 velika žlica sladkorja
- 3 velike žlice olja
- 500 dag moke
NADEV:
- Pica šunka, šunka, piščančja prsa …
- Sir
Po želji:
- Pelati
- Različne začimbe
Postopek:
TESTO
V posodo najprej dodamo toplo vodo. Nato primešamo kvas, sladkor, olje in sol. Vse dobro premešamo. Nato pa postopoma dodajamo moko. Testo gnetemo toliko časa, dokler se ne loči od dlani. Testo pustimo vzhajati cca. 30 min.
Testo pustimo vzhajati cca. 30 min in med tem časom pripravimo pekač, na katerega položimo peki papir.
NADEV
Šunko in sir kupimo že narezano na tanke rezine. Pripravimo in narežemo si pelate. Ko imamo vse pripravljeno za nadev, se lotimo sestavljanja kruhkov.
KRUHKI
Z roko vzamemo za dlan veliko testa in ga na pomokani površini oblikujemo v kvadrat (lahko naredite različne velikosti kvadratov). Na sredini razmažemo pelate, nato na polovico položimo šunko, sir in na zadnje začinimo.
Tako vse skupaj zavijemo v testo. Kruhek v rokah še malo povaljamo, da se robovi čim bolj sprimejo, da nam ne bo sir stekel ven.
(Kruhke lahko nadevamo čisto poljubno po svojem okusu (ketchup, pršut, tuna, suha salama, gobe, koruza, paprika,…))
PEKA
Pripravljene kruhke položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico že predhodno segrejemo na 200°C. Kruhke pečemo na srednjem vodilu cca. 20 minut.
Dober tek!
In ne pozabite, ustvarjanje naj bo zabavno in kuhinja umazana.
Pripravila: Mirjam Fortuna