Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Medgeneracijsko sodelovanje

V okviru projekta Medgeneracijsko spodbujanje sodelovanja med otroki in starejšimi, ki ga izvajamo v sodelovanju in s sofinanciranjem   ustanovitelja, Mestne občine Ljubljana, v okviru razpisa Obogatitvene dejavnosti za predšolske otroke iz javnih vrtcev MOL,  v vrtcu oblikujemo spodbudno psihosocialno okolje za aktivno vključevanje starejših ter s tem bogatimo naše vzgojno delo, razvijamo spoštovanje, sožitje, solidarnost.

Spodbujamo pristne stike med različnimi generacijami, otroci razvijajo medgeneracijske vrednote. Ob različnih oblikah sodelovanja krepimo vezi med mladimi in starejšimi.

Povezali smo se z Dnevnim centrom aktivnosti za starejše (DCA). Članice centra otroke v vrtcu razveseljujejo z branjem pravljic. Med njimi je tudi gospa Vida, ki se je sicer šele sedaj odločila pisati pravljice, nad katerimi pa so bili otroci zelo navdušeni. Njene knjige sedaj bogatijo naše knjižne police.

1

Novoletni čas je namenjen tudi druženju. Oskrbovancem Doma starejših občanov Poljane smo v prednovoletnem času polepšali dan. S pesmijo smo skupaj ob glasbeni spremljavi okrasili novoletno jelko ter si zaželeli srečno novo leto.

2

Na pustni torek je bilo v Domu starejših občanov Poljane malo drugače. Oskrbovance so obiskale pustne šeme iz našega vrtca. Skupaj smo zapeli in zarajali nekaj veselih pesmic ter si obljubili, da se naslednje leto spet vidimo.

3

Dnevni center aktivnosti smo z otroki obiskali v sklopu prireditve Pozdrav pomladi. Ob poslušanju pevskega zborčka otrok, smo jim pričarali nasmeh na obraz. V počastitev dneva žena in materinskega dneva, nam je gospa Joži prebrala pesem o mami.

Otroci so pridobili novo izkušnjo in ugotovili, da jim je »vrtec« za babice in dedke zelo všeč.

4

Obiskujejo nas tudi babice in dedki. Z veseljem prisluhnemo zgodbam iz njihovega otroštva in uživamo v poslušanju pravljic.

5

V vrtcu smo zelo ponosni na svoj vrt, ki ga pridno obdelujemo vse leto. Spomladi pa je dela na njem zares veliko, zato so nam pri urejanju letošnjo pomlad na pomoč priskočile članice Dnevnega centra aktivnosti. S skupnimi močmi smo posadili sadike zelenjave, ter uredili zeliščni vrtiček.

V korita smo posadili tudi bršljanke, ki nam bodo do pozne jeseni krasile naše igrišče.

6

Zapisala Irena Tomšič

Dostopnost