Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Majske novičke

ŽABICE TELOVADIJO

Mesec maj je bil v skupini Žabic iz vrtca na Strossmayerjevi gibalno obarvan. Ob različnih gibalnih dejavnostih so otroci doživljali veselje, ugodje, pridobivali samozavest in se počutili varne. Spoznavali so pomen sodelovanja v igralni skupini in se učili ” športnega obnašanja”. Poučili so se o pravilni uporabi športnih pripomočkov in orodij.

Otroci so se preizkusili v spretnosti s kolesom po poligonu. Osvajali smo vrhove Golovca, Ljubljanskega grada, se udeležili pohoda – pot ob žici. Izvajali smo različne elementarne igre, med katerimi so bili navdušeni predvsem nad ljudsko igro: Ravbarji in žandarji. Imeli smo igralno urico s starši, kjer so se preizkušali na trim stezi. Otrokom je to še posebej veliko pomenilo, saj so se ob starših počutili varno, ponosno in zelo motivirano. Na koncu so bili oboji zadovoljni.
Gibanje je naš vsakdan in tako bomo tudi nadaljevali.

Pripravila Alenka Zadnikar

POLJANE POJEJO

Vsako leto se z otroki iz našega vrtca udeležimo prireditve »Poljane pojejo«, ki so jo letos že peto leto zapored organizirali Društvo upokojencev Poljane, Dom upokojencev Center in Četrtna skupnost Center. Dogodek je med seboj povezoval različne generacije in ustanove, vsem pa je skupno veselje do petja.

Prireditev, kakršna je “Poljane pojejo” so dokaz, da leta ne predstavljajo nobene ovire za pevsko udejstvovanje in da lahko različne generacije medsebojno sodelujejo pri stvareh, ki so jim pri srcu.

1

Pripravila Irena Tomšič

V KEKŽEVI DEŽELI

V torek, 19.5.2015 smo z otroki iz skupine »Metuljčki« obiskali Kekčevo deželo v Kranjski gori. V Kekčevi deželi je bilo zelo čarobno. Poti si nismo zapomnili, saj ko smo se vozili z »Bedanc busom«, smo morali imeti zaprte oči. Oči smo lahko odprli šele sredi gozda, katerega so obdajale visoke gore. Pot nas je vodila najprej do Mojce, ki smo jo uspešno rešili iz kletke v Bedančevi koči. Mojca nas je nato odpeljala do Kosobrinove hiše, kjer smo srečali jeznega Bedanca. Malo nas je bilo strah, a ko smo začeli skovikati kot sova, se je hudo prestrašil in stekel na goro Špik za tri. Oddahnili smo si in si brez strahu ogledali Kosobrinovo hišico na drevesu. Nato smo srečali še navihanega Kekca, ki nas je do svoje koče pripeljal po skrivnem rovu. Z njim smo veselo peli in vriskali ter zganjali male vragolije. Popeljal nas je tudi do prijazne tete Pehte. Pokazala nam je svojo kočo in svoje zdravilne rožice, katere nabira po planinah. Teta Pehta nam je ponudila čaj iz zdravilnih rožic in slasten kolač. Bilo je zelo dobro, otrokom je zelo teknilo. Za slovo smo zapeli Kekcu, Mojci in teti Pehti. V Ljubljano smo se vrnili z lepimi spomini na dogodivščine, ki smo jih doživeli v Kekčevi deželi.

3 2

Pripravila Milena Snoj

MALI VRTNARJI

Otroci skupine Gumbki “MALI VRTNARJI”, smo v mesecu maju, ko se ozračje in  vrtna tla nekoliko ogrejejo, posadili na gredice sadike različne zelenjave in v lončke posejali semena sončnic. Vsak dan opazujemo rast, sadike po potrebi zalivamo in okopavamo. Vse informacije o sajenju smo poiskali v vrtnarskem priročniku za vse letne čase, MALI EKOLOŠKI VRTNAR (Renata Ucman).  GUMBKI

4

Pripravila Vlasta Lampe

Dostopnost