JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

KO BOM VELIKA BOM FRIZERKA

V oddelku Rožic nas je obiskala mamica Klavdija, ki nam je predstavila poklic frizerja.

Prišla je z velikim kovčkom, v katerem ima pospravljene vse frizerske pripomočke – od fena, škarjic, brivnika, navijalk in likalnika za lase ter različnih barv. Pri tem pa ji je pomagala tudi njena asistentka Amadea, ki ji velikokrat zelo rada pomaga tudi v njenem salonu in delo svoje mamice že zelo dobro pozna.

Pokazala nam je tudi, kako se zmeša barve, kako natančen moraš bit pri samem barvanju ter pazljiv z ravnanjem škarjic za striženje las. Tudi otroci so imeli možnost pogledat večino frizerskih pripomočkov od blizu.

Frizer pri svojem delu uporablja široko paleto najrazličnejših pripomočkov in orodij: glavnike, krtače, britvice in brivnike, škarje in strojček za striženje las, navijalce za kodranje, čopiče za miljenje in nanašanje kemikalij, razpršilnike, toaletne vode, lake, šampone, utrjevalce in barvila. Uporablja tudi umivalnik, umivalni pult, stenska in ročna ogledala, sušilnike za lase ter brisače.
Najbolj smo se seveda razveselili, ko smo lahko sami frizirali in uporabili pripomočke.

Negovali smo in navijali lase, jih sušili, delali najrazličnejše frizure, čopke, mami Klavdija pa je vmes likala in kodrala lase tistim puncam, katere so želele.

Z zanimanjem smo opazovali delo frizerja in ura je hitro minila. Hvala mami Klavdija, veselimo se še kakšne frizerske urice.

Vzgojiteljici Anja in Bojana

Dostopnost