Ivin očka nam je predstavil poklic inženirja. Povedal je da, so včasih načrte risali ročno, danes...
VRTCA POD GRADOM
Gozdna urica s dr. Špelo Klofutar
Zbrali smo se v krogu in Špela je otroke vprašala zakaj potrebujemo oblačila. Usuli so se...
Jedilni list – II. starost
Obdobje: 21.04.2025 – 25.04.2025
PONEDELJEK |
21. 04. 2025 |
Zajtrk |
|
Malica |
|
Kosilo |
VELIKONOČNI PONEDELJEK |
Malica |
|
|
|
TOREK |
22. 04. 2025 |
Zajtrk |
Mleko (7), koruzni kosmiči (1), čaj |
Malica |
Sadni krožnik |
Kosilo |
Bučkina juha, špinačni ravioli (1,3,7), paradižnikova omaka, zelje v solati |
Malica |
Jabolko, EKO polnozrnati kruh (1) |
|
|
SREDA |
23. 04. 2025 |
Zajtrk |
EKO črni kruh (1), kuhan pršut (svinjina), kisle kumarice, čaj |
Malica |
Zelenjavni krožnik |
Kosilo |
Brokolijeva juha, piščančje kocke v naravni omaki, kuskus (1) z zelenjavo, zelena solata z redkvico |
Malica |
EKO pecivo z grahovo moko (1), EKO sadni kefir |
|
|
ČETRTEK |
24. 04. 2025 |
Zajtrk |
Kruh z rdečo peso (1), kisla smetana (7), riban korenček, bela kava (7), čaj |
Malica |
Zelenjavni krožnik |
Kosilo |
Lečina enolončnica, EKO ovsen kruh (1), gratinirane skutne palačinke (1,3,7) |
Malica |
Jagode, rženi krispiji (1) |
|
|
PETEK |
25. 04. 2025 |
Zajtrk |
Kruh s semeni (1), zelenjavni namaz (3), paprika, čaj |
Malica |
Sadni krožnik |
Kosilo |
EKO porova juha, rižota s tuno in zelenjavo (4), EKO paradižnik v solati |
Malica |
Mleko (7), EKO koruzno pecivo (1) |
- Preko dopoldneva imajo otroci na voljo sadno košarico. Za žejo je otrokom na voljo nesladkan čaj.
- Vsebnost alergenov v posameznih obrokih je navedena skladno z določbami Uredbe EU 1169/2011, ki ureja označevanje živil, jedi lahko vsebujejo alergene tudi v sledovih:
Žita, ki vsebujejo gluten: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. soja in proizvodi iz nje; 7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo); 8. oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki pistacija makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih, 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. - Informacije o dietnih prilagoditvah lahko dobite pri organizatorki prehrane.
- Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje!