V mesecu marcu in aprilu smo v skupini Mavrice večino dejavnosti posvetili naši prelepi Ljubljani,...
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM
VRTCA POD GRADOM
več...
ČEVLJI, skupina Ptički
Ptički smo obiskali čevljarja Vladimirja Vodeba, ki nam je prijazno razkazal čevljarsko delavnico....
Politika zasebnosti
Kodeks etičnega ravnanja
Hrenovke v testu
Hitro in enostavno pripravljen prigrizek, pri katerem lahko sodelujejo tudi vaši otroci.
Sestavine:
- 275 g listnatega testa
- 6 hrenovk (3 pari)
- 1 jajce
- 6 tankih rezin sira
Postopek:
Pečico segrejemo na 200°C. Na delovno površino položimo testo in ga razrežemo na polovico.
Vsako polovico razrežemo še na 3 dele, na katere položimo hrenovke.
Na hrenovke nato položimo še rezine sira in jih zavijemo v testo.
V testo ovite hrenovke razporedimo po pekaču, obloženim s peki papirjem, in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Po želji jih lahko posujemo še z sirom, sezamom ali makom.
Hrenovke pečemo v ogreti pečici od 15 do 20 minut. Pripravljene so, ko se testo napihne in dobi lepo zlato rjavo barvo.
Dober tek!
Mirjam Fortuna