JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Grajske vile – lutkovna skupina strokovnih delavk

Vrtec Pod Gradom – kako pravljično se to sliši.

Pa vendar naš vrtec je resnično pravljičen. Leži neposredno pod grajskim gričem. K pravljičnosti pripomoremo tudi me strokovne delavke. Skupaj smo ustanovile lutkovno skupino in si nadele ime Grajske vile.
Idejna vodja je bila vzgojiteljica Dragica Skubic. Sama je izdelala lutke. Ostale sodelujemo pri izdelavi scene, oblačil za lutke in pripravi glasbe.

In katere lutkovne igre smo že pripravile?
Zelo lačna gosenica, Janček ježek, Trnuljčica, Sneguljčica in sedem palčkov, Mojca Pokrajculja, Volk in sedem kozličkov, Debela repa, Razbita buča, O goskici, ki se je učila peti, Trije prašički, Božič tečnega jazbeca, Zlatolaska in trije medvedi, Razbita buča, Zvezdica zaspanka, Pepelka, Rdeča kapica.

Naše delo je kar nekajkrat nagrajeno. Najprej tisti trenutek, ko otroci nemo strmijo – ali bo gosenica res vse »požrla«, se smejijo – ob poroki Sneguljčice, trpijo – ko se uboga Trnuljčica zbode in veselo zaploskajo ob koncu, ko vidijo, da glavni junaki vedno najdejo svojo srečo.
Včasih je čutiti, da nam otroci pomagajo pri pripravi igre. Ponosni na nas, drugim otrokom razlagajo, da so to pripravile njihove vzgojiteljice. Vedno sledi tudi vprašanje » Kaj nam boste pa drugič zaigrale?«

Sedaj naša skupina počiva in čaka na čas, ko se bomo zopet lahko družile in pripravile novo predstavo za otroke.

Pripravili: Mateja Jarc in Tanja Gantar

Dostopnost