JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

ETTECEC – skupaj rastemo: Izzivi vključevanja otrok z avtizmom v predšolsko vzgojo

Projekt ETTECEC (The Early aTTention for the inclusion of children on the autism spectrum in Early Childhood Education and Care systems) zgodnja pozornost inkluziji otrok z motnjami avtističnega spektra v predšolski vzgoji in varstvu ponuja vzgojiteljem/-icam spletno usposabljanje, ki jim nudi pomoč pri soočanju s potrebami otrok z MAS v vključujočih vrtcih.

Spletno usposabljanje so razvili v projektnem partnerstvu in implementirali v Sloveniji, Španiji in na Češkem. Projekt je omogočil pilotno usposabljanje za 18 vzgojiteljev iz petih šol (iz Slovenije, Češke in Španije), ki so svoje novo pridobljene kompetence uporabili v oddelku. V metode vključujočega izobraževanja sta bila vključena tudi dva oddelka Vrtca Pod Gradom.

V tem dvoletnem projektu je ETTECEC razvil in izvajal inovativen pedagoški pristop, ki temelji na paradigmi vključenosti izobraževanja in razvil didaktični spletni tečaj s poudarkom na izobraževalnem spektru 0-6 (predšolska vzgoja).

Predstavitev projekta, spletnega usposabljanja ter rezultatov implementacije v Sloveniji je bila 18. novembra 2019 v Trubarjevi hiši literature. Predstavitev sta vodili Manja Veldin iz Pedagoškega inštituta in Maja Škrubej Novak iz Svetovalnica za avtizem. Sledila je Okrogla miza v kateri je poleg  mag. Janje Kranjc, strokovnjakinje za avtizem in ustanoviteljice nevladne organizacije na področju avtizma Tudi jaz, red. prof. dr. Tine Vršnik Perše, prodekanje Pedagoške fakultete v Mariboru in Katje Poglajen Ručigaj, svetovalke za otroke s posebnimi potrebami, Mestne občina Ljubljana, sodelovala tudi vzgojiteljica Kaja Ajdnik iz Vrtca Pod Gradom, ki je bila v projekt tudi aktivno vključena.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani: https://ettecec.wordpress.com/

Dostopnost