JUHU, SNEG JE TU!

Sončki smo bili zelo veseli snega. Takoj, ko je bilo mogoče, smo se odpravili ven. Pokazali sva...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

ETTECEC – skupaj rastemo: Izzivi vključevanja otrok z avtizmom v predšolsko vzgojo

Projekt ETTECEC (The Early aTTention for the inclusion of children on the autism spectrum in Early Childhood Education and Care systems) zgodnja pozornost inkluziji otrok z motnjami avtističnega spektra v predšolski vzgoji in varstvu ponuja vzgojiteljem/-icam spletno usposabljanje, ki jim nudi pomoč pri soočanju s potrebami otrok z MAS v vključujočih vrtcih.

Spletno usposabljanje so razvili v projektnem partnerstvu in implementirali v Sloveniji, Španiji in na Češkem. Projekt je omogočil pilotno usposabljanje za 18 vzgojiteljev iz petih šol (iz Slovenije, Češke in Španije), ki so svoje novo pridobljene kompetence uporabili v oddelku. V metode vključujočega izobraževanja sta bila vključena tudi dva oddelka Vrtca Pod Gradom.

V tem dvoletnem projektu je ETTECEC razvil in izvajal inovativen pedagoški pristop, ki temelji na paradigmi vključenosti izobraževanja in razvil didaktični spletni tečaj s poudarkom na izobraževalnem spektru 0-6 (predšolska vzgoja).

Predstavitev projekta, spletnega usposabljanja ter rezultatov implementacije v Sloveniji je bila 18. novembra 2019 v Trubarjevi hiši literature. Predstavitev sta vodili Manja Veldin iz Pedagoškega inštituta in Maja Škrubej Novak iz Svetovalnica za avtizem. Sledila je Okrogla miza v kateri je poleg  mag. Janje Kranjc, strokovnjakinje za avtizem in ustanoviteljice nevladne organizacije na področju avtizma Tudi jaz, red. prof. dr. Tine Vršnik Perše, prodekanje Pedagoške fakultete v Mariboru in Katje Poglajen Ručigaj, svetovalke za otroke s posebnimi potrebami, Mestne občina Ljubljana, sodelovala tudi vzgojiteljica Kaja Ajdnik iz Vrtca Pod Gradom, ki je bila v projekt tudi aktivno vključena.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani: https://ettecec.wordpress.com/

Dostopnost