Bibe na morju

Z oddelkom prilagojenega programa smo konec maja letovali na Debelem rtiču. Za večino otrok je...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Dežela črk

V mesecu februarju smo se Žabice preselile v deželo črk.
Prednostna naloga skupine je skozi celo leto jezik. Med cilji, ki sem si jih zastavila pa je tudi spoznavanje simbolov pisnega jezika. Seveda, pa je bila to tudi velika želja in zanimanje z strani otrok. Dejavnosti sem načrtovala celostno od razvijanja fine motorike, pripovedovanja, branja, pisanja, poslušanja in spoznavanja posameznih črk.
Tako smo preko različnih dejavnosti na igriv in zanimiv način spoznavali črke. Iskali smo rime in enake črke v besedi, se preizkušali v začetnem in končnem glasu, besede zlogovali, dopolnjevali, jih iskali na določeno črko, preslikavali črke… Naredili smo nov kotiček z igrami, ki imajo črke, opremili igralnico in kotičke z napisanimi besedami. Razvijali fino motoriko z različnimi vajami in dejavnostmi – natikanje, striženje, zapenjanje gumbov, pokrivanje posodic… Najbolj smešno je bilo razgibavanje ustnic in jezika, kjer so se otroci popolnoma sprostili.
Knjiga Dežela črk je pustila pri otrocih velik vtis in z zanimanjem smo se vsak dan podajali na obiske k novim črkam.
Otroci so pokazali veliko navdušenja in pripravljenosti pri vseh dejavnostih.
Najboljša nagrada za mene pa je bila, da so otroci vsak dan že zjutraj spraševali, kaj bomo pa danes delali. Prav tako je oživel kotiček s črkami, saj ga otroci redno uporabljajo in ga bomo ohranili dokler bo zanimanje trajalo.
Ja, črke nas lahko res začarajo.

Brez naslova IMG_1222

Alenka Zadnikar
5.3.2016

Dostopnost