JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Človeško telo pri Medvedkih

Narava je posebno področje, v okviru katerega razvijamo otrokove sposobnosti, da ustvarja zdravo in varno življenjsko okolje ter pridobiva izkušnje z živimi bitji. V mesecu februarju smo tako spoznavali človeško telo. Ugotovili smo, kako zanimivo in zapleteno je. Na lutki smo si lahko zelo nazorno pogledali, kje leži posamezen organ in kakšno funkcijo ima ter koliko različnih kosti se nahaja v naši notranjosti.

Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali svoje telo, življenjski cikel ter zdrav in varen način življenja. Nekaj otrokom smo obrisali njihovo telo v naravni velikosti na papir, nato pa smo po skupinah s tempera barvicami narisali človeške organe ter žile (vene in arterije).

Skupaj smo ugotavljali telesne podobnosti in razlike med nami tako, da smo primerjali telesno višino, telesno težo, barvo oči, starost in barvo las otrok ter vzgojiteljic. Naučili smo se deklamacijo To sem jaz. Ugotovili smo, da lahko sami veliko naredimo za boljše zdravje in vse splošno počutje. Otroci so spoznali, kako pomembno je, da pijemo dovolj tekočine, jemo zdravo hrano, se veliko gibamo na prostem, predvsem pa, da razmišljamo pozitivno.

Ob koncu tematskega sklopa nas je obiskala prostovoljka Katja iz Rdečega križa (Območno združenje Ljubljana). Na delavnici je otrokom na simpatičen način prikazala, kako ravnamo v primeru prve pomoči, na katero številko pokličemo (112), kako oskrbimo poškodovanca v primeru opeklin, ureznin, udarca v glavo, ob izpadlem zobu,… in kako skrbimo za preventivo, da preprečimo kakšno poškodbo.

Zala Kadunc in Danijela Rebernik
Skupina Medvedki
(Stara Ljubljana)

Dostopnost