Ambasadorji nasmeha so slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali. Vodnica Urška Ivanovič in...
VRTCA POD GRADOM
Slovenski tradicionalni zajtrk
V Sloveniji je od 11. do 15. novembra potekal teden slovenske hrane, ki se zaključi s slovenskim...
Pirin kruh
Kruh je narejen v eni uri. Priprava je zares preprosta.
Potrebujemo:
– 40 dag (pirine) polnozrnate moke (lahko jo nadomestimo tudi z belo moko)
– 3 dl navadnega jogurta,
– 0,5 dl mineralne vode,
– 2 žlički olinega olja,
– 2 žlički sode bikarbone,
– 1 žličko soli.
Postopek:
V posodo za mešanje natehtamo moko.
Dodamo jogurt.
Primešamo mineralno vodo,
olje,
sodo bikarbono in sol.
Vse sestavine dobro premešamo s kuhalnico. Zmes je zelo lepljiva, vendar rok ni potrebno umazati, ker vse delamo s kuhalnico. (Lahko pa tudi, če s tem razveselimo naše malčke).
S kuhalnico zmes nanesemo v okrogel pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in jo poravnamo.
Pekač postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj celzija in pečemo 30 min, nato temperaturo zmanjšamo na 180 stopinj in pečempo še 20 min.
Po tem času kruh vzamemo iz pečice,
ga navlažimo
in zavijemo v vlažno krpo.
Pustimo ga približno pol ure in odvijemo.
PA DOBER TEK!
Nives Jeršan Rogelj