Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

NARAVOSLOVNI KOTIČEK V IGRALNICI IN V NARAVI

V začetku jeseni smo prosili starše, da (3-4 letni) otroci z njihovo pomočjo prinašajo jesenske pridelke s polja in gozda. Odziv je bil zelo dober.
Prinesli so veliko buč (zanimivih oblik, barv, na dotik hrapavih in tudi gladkih), ogromno kostanjev, (pravih in divjih), mnogo plodov in tudi različnih jesenskih listov.
Skupaj smo vse pregledali, potipali in poimenovali.
Razvrstili smo jih po skupinah. V eno škatlo pravi kostanj, v drugo divji, buče, semena buč …..
Ličkali smo koruzo, poizkusili smo odstraniti koruzna zrna s storža in zrnca spraviti v škatlico, le to opravilo jih je zelo zanimalo. Pregledali in ločili divje od pravih kostanjev in opazovali pripadajoče liste z dreves.

Pomembno je da otroci uživajo v naravnem okolju in se hkrati učijo ter razvijajo svoje razumevanje narave. To lahko počnemo na različne načine in razvijamo pozitivni odnos do okolja ter spodbujamo skrb za naravo že od zgodnjega otroštva.

Zato smo odšli tudi na grajski grič, kjer smo nekaj pravega kostanja tudi nabrali in potipali kostanjeve ježice. Otroci so uživali, tekali sem ter tja pod drevesi in tekmovali koliko kostanjev bodo nabrali.

Naučili smo se kako previdno razpreš ježico kostanja, da te ne zbode, potipali drevesno skorjo in se na splošno imeli lepo.
Zapeli pesmico Ježek in medved in zaigrali predstavo z glasbeno spremljavo, O miški in razbiti buči.
Otrokom je bilo všeč kako so živali miško prosile naj jih spusti v veliko bučo in prepevanje pesmic ki ponazarjajo živali, ki so v igri nastopale.
Naslikali so bučo s čopiči in akvareli in še mnogo stvari….

Barbara in Alenka, skupina Žabice
Strossmayerjeva

Dostopnost