Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

GORI DOLI NAOKOLI (POKLJUKA)

Od srede, 4. 10. do petka, 6. 10. 2023 smo Baloni in Mavrice bivali izven vrtca, in sicer na Pokljuki.
Prvi dan je bil deževen, a nas to ni zmotilo, saj smo načrtovani program prestavili v notranje prostore. Prva aktivnost so bili različni kemijski in fizikalni poskusi. Ugotavljali smo, kako se mešajo barve, zakaj se na površini snovi odbijajo, kaj plava in kaj potone, zakaj goreča sveča ugasne, ko jo pokrijemo s kozarcem in podobno. Da bi se počutili kot pravi mali znanstveniki, smo imeli tudi pravo opremo (zaščitna očala in bele haljice).

V telovadnici smo se nato preizkusili na izvirnih igralnih postajah. Cilj je bil sodelovati, se zabavati ter seveda uspešno opraviti zadano nalogo.

Naslednji dan nas je razveselilo sonce in tako smo lahko vse dejavnosti izvajali zunaj. Dopoldne smo uspešno premagali oviratlon ter se preizkusili v mini golfu.

Popoldne smo se odpravili pohod, kjer smo urili našo orientacijo v upanju, da najdemo gozdnega moža ter seveda pot nazaj v hotel. Sledila je večerna zabava v svečanih oblekah z glasbo ter plesom.

Zadnji dan smo se udeležili tekmovanja v obliki štafetnih iger. Obe sodelujoči skupini, Smreke in Škrati, sta glasno navijali in se športno borili.

Za nagrado pri uspešnem sodelovanju v štafetnih igrah smo se lahko podali še na plezalno steno. Naše bivanje v naravi smo zaključili z izdelavo pokljuškega škrata, ki ga je pohvalil tudi Gozdni mož, ki nas je presenetil s svojim obiskom.

Trije dnevi so še prehitro minili. Otroci so se imeli nadvse prijetno, ogromno novega doživeli in spoznali, a seveda nestrpno čakali prihod domov.

Zapisali: Vesna Gajić Korda in Urška Zlodej

Dostopnost