JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Umetniški marec pri Lunicah in Pingvinih

Prvi spomladanski dnevi so tudi pri Pingvinih in Lunicah spodbudili željo po sprehodih po soncu, raziskovanju nečesa novega in prebudili ustvarjalno žilico.
V prvnih dneh marca smo vneto ustvarjali, saj sta se bližala dva pomembna praznika: dan žena in materinski dan. Svoje mame, babice in prijateljice smo želeli razveseliti in jim pokloniti nekaj lepega. Tako smo naredili vse mogoče od slik, rožic, šopkov in prav posebnih voščilnic. Idej in dela nam res ni zmanjkalo.
Za razvedrilo pa smo se po opravljenem delu odpravili v Narodno galerijo in Lutkovno gledališče Ljubljana.
V Narodni galeriji smo si ogledali čudovite slike in moramo se pohvaliti, da smo nekatere že poznali in se o drugih spet nekaj novega naučili. Odpravili smo se tudi na posebno iskanje škrata Gala, ki že kar nekaj let živi v Narodni galeriji in skrbi za slike. Žal ga nismo našli, saj ga je varovanje slik utrudilo in je menda počival.
Nekaj čarobnih bitji smo nato spoznali v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer smo si ogledali predstavo Sapramiška. Kar nekaj časa smo stiskali pesti, da bo miški uspelo pojesti tako zaželjene lešnike in z veseljem smo ji zaploskali, ko ji je to končno uspelo.

Lahko bi rekli, da je bil marec precej lep in uspešen mesec za vse.

Strokovne delavke oddelkov Lunice in Pingvini, Stara Ljubljana

Dostopnost