Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Tek v parku in igra na bližnjem igrišču

Otroški tek v parku je odličen način za spodbujanje gibalnih sposobnosti otroka ter za spodbujanje zdravega načina življenja. Pri otrocih, starih od 2 do 3 leta, je gibanje ključnega pomena za njihov celostni razvoj. Otroci te starosti še vedno razvijajo svoje gibalne sposobnosti, zato je pomembno, da gibanje prilagodimo njihovemu tempu. Zato smo se večkrat odpravili v bližnji park, kjer smo po začrtani poti postavljali vmesne cilje. Ob prostem gibanju so odkrivali svoje sposobnosti, eni so tekli hitreje, drugi počasneje. Igro smo prilagodili glede na otrokove zmožnosti in se osredotočili na njihovo uživanje v teku.

Večkrat smo se odšli igrat tudi na bližnje igrišče, kjer je odličen prostor za spodbujanje spretnosti, socialnih interakcij in zabave pri otrocih. Na igrišču je ogromno peska s katerim se radi igrajo, natovarjajo različne avtomobile in ga nosijo v vedrih. Poleg je tudi manjši vrtiček z posajenimi zelišči in ostalimi rastlinami tako, da uživajo v opazovanju le teh. Kakšno zelišče smo tudi povonjali. Otroci so z zanimanjem opazovali nasad jagod, a ker je dozorela samo ena, smo se dogovorili, da jo bo pojedel polžek. Žal polžek ni dočakal jagode, saj so bili otroški prstki hitrejši.
Uživali so v ustvarjanju potičk iz mivke in raziskovanju teksture peska.
Poizkušali so tudi splezat na gugalnico, nekateri že zmorejo sami, drugim smo pomagali in pokazali kako naj se dobro držijo, da ne bi omahnili z nje. Samo zibanje sem in tja je dobro za razvoj njihovih motorične sposobnosti in občutek za ravnovesje. Pomembno pa je, da otroci ob tem uživajo in se počutijo varne.

Medvedki, Barbara in Larisa

Dostopnost