JUHU, POLETJE JE TU!

Letos smo že nestrpno čakali na poletje. V skupini Oblački smo si poletje krajšali z ogledovanjem...

več...
Politika zasebnosti
DEL DOHODNINE ZA SKLAD
VRTCA POD GRADOM

Februar pri Zmajih

Mesec smo začeli z obiskom Galerije P74. Z avtobusom smo se odpeljali do Šiške, kjer so nas pričakale prijazne kustosinje in nas popeljale po razstavnih prostorih. Ko smo si ogledali razstavljene eksponate, smo se še sami lotili ustvarjanja.

Ko smo izdelovali punčke iz cunj, smo prišli na idejo, da igralnico spremenimo v pajkovo mrežo.

Ob Prešernovem dnevu smo si na interaktivni tabli ogledali kratek film o dr. Francetu Prešernu, spoznali simbole naše države in poslušali himno.
Obiskala nas je naša vzgojiteljica Klara, nam predstavila gorenjsko narodno nošo, skupaj z njo smo zaplesali na narodno zabavno glasbo.

Kar kmalu smo se lotili priprav na »Pusta hrusta«. Izdelovali smo pustno dekoracijo in z njo okrasili vrtec, igralnico in skupne prostore.

Ves čas ustvarjanja smo spoznavali ljudske šege in običaje v času pustovanja, na interaktivni tabli smo si ogledali pustne povorke, spoznali ljudske maske, jih risali z ogljem in razstavili na panoju v večnamenskem prostoru.
Od vseh mask, ki smo jih spoznali, so nam bili najbolj všeč Butalci, še posebno pa izmišljene zgodbe, ki smo jih soustvarjali vsi skupaj.

Končno smo dočakali torkovo pustno rajanje. Rajali, peli in deklamirali smo pust
ne pesmi tako »močno«, upamo da smo odgnali zimo in priklicali pomlad.

Zmaji, Meta in Nataša

Dostopnost